Besokare

Totalt antal besokare: Besokare idag:

Friday, April 4, 2014

Att lösa problem

Valle kan vara lite, ehh, svår att få i mat, typ alltid. Oftast sitter han bara och kladdar, slänger på golvet, lägger maten i håret eller spottar ut. Detta resulterar allt som oftast i frustrerade föräldrar som båda avskyr smuts och kladd och som till sist kapitulerar och ger en flaska istället. Men vi vill ju att han ska äta riktig mat. Han är inte kräsen, äter det mesta, men han gillar inte att sitta och äta. 

Det senaste knepet är att servera maten på en vuxentallrik och med en riktig gaffel. Matar vi honom med vår mat med våra bestick så äter han gladeligen. Så idag åts äggröran utan spill (typ), han satt nöjd med sin gaffel medan jag lassade in maten och han fick alltså i sig hela frukosten. Det har nog inte hänt på månader. Det är så lätt att fastna i sina sätt och bli arg när han inte gör som vi vill, men man får kanske börja se vad HAN vill istället. Ska testa detta oftare höhö. 

Nu håller jag tummarna att detta knepet håller i sig i alla fall ett par dagar innan han får nästa idé om hur han vill göra. 

2 comments:

  1. Det knepiga med att dom får för sig saker och vill gå sin egen väg är att dom väljer nya vägar hela tiden. Det som funkar idag kanske inte funkar imorgon. Så har vi det här hemma i alla fall. Jag har ingen rutin på något.. allt blir liksom som det blir, när det blir, och alltid på Noelles villkor. :)

    ReplyDelete
  2. Vad är det för fel på ungar!? Siennas nya är att vägra all riktig mat, och sedan tjata om flingor eller mackor eller gröt. Vilket hon då får, eftersom vi inte kan låta henne lägga sig hungrig. Vilket hon vet. Jag tror att våra ungar playar oss.

    ReplyDelete