Besokare

Totalt antal besokare: Besokare idag:

Monday, December 9, 2013

Hålla intelligensen vid liv

Att gå hemma med barn är ju inte överdrivet stimulerande för den del av hjärnan som är i behov av intelligenta samtal. Det tror jag att alla är överens om. Man tappar lätt förmågan att konversera med andra vuxna på den nivå man är van vid sen tidigare. Man är lite trögare i tankeverksamheten (har nog med sömnbrist att göra) och fokus ligger alltid någon annanstans (blöja, mat, vart är ungjäveln nu då?, försöka rädda blomkrukor eller bara kolla efter rena faror).

Ordförrådet krymper lika snabbt som bekantskapskretsen och hjärnan går på ren koffeindrift. Jag tänkte att jag ska börja använda mig av Valle här hemma för att liksom komma ikapp nu när jag snart ska ut i arbetslivet igen. Som när jag tex ska hänga upp tvätt och han ska "hjälpa till", med andra ord riva ner det jag hängt upp och sprida runt i lägenheten, så försöker jag förklara för honom att han är snäll men att det ändå är typ kontraproduktivt. Eller att äta blomblad kan vara direkt förenat med livsfara.


 Ja, det låter inte mycket, man man gör ju vad man kan.




2 comments:

  1. Haha, vad rolig du är! Och jag håller helt med! Oroar mig jättemycket för när jag ska tillbaka till jobbet (vuxenlivet) i januari.. är rädd att jag kommer vara en grönsak i huvudet till en början. Men, folk får ha förståelse. :)

    ReplyDelete